Spanish Martyrs of the 20th Century

VinFormationLeave a Comment

54 from the Congregation of the Mission, 29 Daughters of Charity, 14 lay Vincentians and 5 diocesan priests who were their spiritual advisors, were killed “in odium fidei”, as a result of the hatred of the Catholic faith.

Bl. Josip Mayr-Nusser

VinFormationLeave a Comment

Godine 1944. Josip Mayr-Nusser, talijanski laik, katolički suprug i otac, odbio je zakleti se na vjernost Hitleri nakon što je bio odveden u njemačku vojsku. Umro je na putu u koncentracijski logor u Dachau, budući da je bio na tu kaznu osuđen. S 22 godine života pridružio se Udruzi svetog Vinka Paulskog. Beatificiran je 18. ožujka 2017. godine. Papa Franjo je nazvao blaženog Josipa uzorom laicima i ocima “zbog njegove značajne moralne i duhovne osobnosti”.

Bl. Petar Juraj Frassati

VinFormationLeave a Comment

Dječak Petar Juraj jednom je otvorio vrata svoje obiteljske kuće majci prosjakinji. Njezin bosonogi sin bio je s njom. Petar Juraj je dječaku dao svoje vlastite cipele.

Bl. Miriam Teresa Demjanovich, SC

VinFormationLeave a Comment

During her time at the College of St. Elizabeth, Convent Station, NJ, many individuals remarked on Teresa’s humility and genuine piety. She could be found kneeling in the college chapel at all hours and was very devoted to praying the rosary.

Bl. Enrichetta Alfieri

VinFormationLeave a Comment

Sestra Enrichetta Alfieri, članica Sestara kršćanske ljubavi sv. Ivane Antide djelovala je u apostolatu zatvorenika. Zatvor svetog Josipa u Milanu postao je njezin dom, mjesto njezine djelotvorne ljubavi. Znala je govoriti: “Djelotvorna ljubav je poput vatre koja se širi dok gori; trpjet ću, djelovati i moliti da bih privukla duše Isusu.” Uhićena je tijekom Drugog svjetskog rata jer je pomagala zatvorenicima koji su bili žrtve naci-fašističkog nasilja.

Bl. Ana Marta Wiecka

VinFormationLeave a Comment

Tijekom svog djelovanja u Sniatynu sestra Ana Marta Wiecka je saznala da je jedan bolnički djelatnik, mladi otac, dobio zadatak dezinficirati sobu visoko zaraznog, tifusnog bolesnika. Ona se dragovoljno javila da bi mladića zamijenila i zarazila se tifusom.

Sv. Augustina Pietrantoni

VinFormationLeave a Comment

Kći kršćanske ljubavi koju je napao i ubio pacijent za kojeg je skrbila dok je izgovarala riječi praštanja i zazive Blaženoj Djevici Mariji.

Bl. Jozefina Nicoli

VinFormationLeave a Comment

Jozefina Nicoli, kći kršćanske ljubavi, radila je u vjerskom odgoju potrebnika svih dobi i bogatijih djevojaka. Predstavlja uzor izravnog služenja siromasima.